Στιγμές που ζητάς ν’ αλλάξεις σώμα και τόπο ανάστασης. Δεν είναι τόσο η ανάγκη σου να υπάρξεις όσο το πείσμα σου να ζήσεις την αφέλεια του παρόντος. Χωρίς οδηγίες χρήσης, χωρίς προορισμούς.
 
***
 
Τίποτα δεν έπρεπε να γίνει. Κι όσα γίνονται -από τύχη ή συνήθεια- συμβαίνουν την πιο ύστατη στιγμή. Να μη μείνει κανείς απαρηγόρητος. Κι ας τρομάζει ο χρόνος και οι πρώτες σκληρές αναμνήσεις. Μόνο εκείνος που δεν συμμάχησε με την ντροπή, μόνο εκείνος μπορεί να ελπίζει. Πετώντας κάθε άρρωστο ρήμα, αρχίζοντας πρώτα απ’ αυτό: ντρέπομαι…
 
***
 
- Πώς αισθάνεσαι;
- Όταν δεν εξαγριώνομαι, επιλέγω τη σιωπή μου.
 
Οι μέρες είναι ίδιες με τις νύχτες. Ο καιρός τις κρίσης, λένε, αλλοιώνει το διαφορετικό. Κι έπειτα, οι καταθέσεις, ο μισθός, τα ανόητα δάνεια του παρελθόντος… Σώπα. Αρκούν όσα ζήσαμε. Στο νέο πια. Εκεί να ελπίσουμε. Στο νέο. Κι ας μην ξέρουμε πως γίνεται η αρχή.

***
 
Τώρα. Όπως λέμε είναι αργά. Κοιτάς τα χέρια σου και είναι σα να ελέγχεις τη μοίρα της ζωής σου. Διάλεξε ένα επίθετο και φόρεσέ το. Μπροστά σ’ έναν καθρέφτη. Ή στα μάτια εκείνων που τολμούν να συνυπάρξουν. Ένα επίθετο όπως: τολμηρός, τρυφερός, διαθέσιμος, ονειροπαρμένος. Ή κάτι πιο σκληρό: αβοήθητος, επιπόλαιος, σακάτης. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι τελικά, αλλά πώς σε βλέπεις.

***

Τα χαράματα της ζωής μας. Ν’ αρχίζουμε κάθε πρωί κι απ’ την αρχή. Έτσι και με την αγάπη. Να μπορείς και να θέλεις. Κι ας είναι περισσότερα από 5 γράμματα όσα αξίζει να πεις. Φώναξε, ψιθύρισε, κάποιος θα ακούσει.


[Play list]
 
Italian dinner music - OST God Father
Τάνια Τσανακλίδου - Φθινοπωρινός σκύλος
Δήμητρα Γαλάνη - Έτσι όπως τα λες
Λένα Πλάτωνος, Σαββίνα Γιαννάτου - Ντρέπομαι
 
Yael Naim - Lonely
Ane Brun - Big in Japan
Χρίστος Θηβαίος - Μαύρο φως
Δήμητρα Γαλάνη - Παραιτούμαι
 
Ennio Morricone - Visit To The Cinema (OST Cinema Paradiso)
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Ό,τι δεν είναι πια εδώ
Ludovico Einaudi - Bella Notte
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Η ζωή των άλλων
 
Leonard Cohen - You know who I am
Set me free - Hindi Zahra
Άλκιστης Πρωτοψάλτη - Τα καινούρια φτερά
Bregovic Goran, Iggy Pop - This is a film (OST Arizona Dream)
 
Αργυρώ Καπαρού - Αν δεν σε βρουν χαράματα
Nino Rota, Rudy Brown & His Orchestra - La Dolce Vita

***