Ο Νοέμβρης φέρνει μαζί του τα χρυσάνθεμα. Φέρνει το λιομάζωμα και τη βροχή των Λεοντιδών. Τους διάττοντες αστέρες που σπινθηρίζουν στον βραδινό ουρανό.  Κι αν παίρνει να χειμωνιάζει, μη φοβηθείς. Οι εποχές θα ‘ναι με το μέρος μας αν τις αφήσουμε να μας αγγίξουν απαλά.
 
***
 
Κουρασμένος από τα λόγια των πολλών. Κουρασμένος απ’ την περιπλάνηση στους ίδιους δρόμους, στα ίδια πεζοδρόμια. Απ’ το παραλήρημα μιας χώρας που σου τρώει λίγο-λίγο τη σάρκα κι αφήνει μόνο παρελθόν και λίγο έρωτα για να ξεχνιέσαι. Η μοναξιά είναι το ίδιο απαραίτητη όσο και η αλήθεια.
 
***
 
Άλλοτε πάλι, ακροβατείς πάνω σ’ ένα τεντωμένο σκοινί. Ελέγχεις τα μέλη και την αναπνοή σου. Πότε χάνεις την ισορροπία και πότε κατορθώνεις να σταθείς ατάραχος και μοναχικός, βαδίζοντας αργά προς τον έναν και μοναδικό προορισμό: τον εαυτό σου.
 
***
 
Αντιδράσεις για τα μικρά και τα μεγάλα μιας ζωής κατά βάθος αθώας. Ή να μην έχεις τίποτα να πεις με κανέναν. Σημασία έχει να μπορείς να στέκεις ψηλά. Πιο ψηλά κάθε φορά κι απ’ όσα θέλουν να σε κρατήσουν κάτω. Στο ύψος της γης, στη σκιά της.
 
***
 
Το μυστικό είναι να κρατάς λίγη αισιοδοξία σ’ ένα μικρό κουτάκι. Να το ανοίγεις που και που και να γεύεσαι τους καρπούς των κόπων σου. Είναι σπουδαία η ανάγκη μας για την κατάκτηση της πιο απάτητης γης.
 
***
 
Οι πόλεις κάθε που χειμωνιάζει παίρνουν ένα ύφος ντροπαλό. Γεμίζουν κρυψώνες για τα πουλιά και τους ανθρώπους. Θέλεις από φόβο, θέλεις από αμηχανία, οι πόλεις περιμένουν τις ανάσες μας για να υπάρξουν. Μέχρι που χειμωνιάζει για τα καλά κι όλα παίρνουν τον δρόμο τους. 
 
[Play list]
 
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Παιδί
Μάνος Χατζιδάκις - Πορνογραφία (χορωδία)
Γιάννα Κατσαγιώργη - Η Παναγία των Πατησίων
Διονύσης Σαββόπουλος - Μυστικό τοπίο
 
New York Rock & Roll Ensemble - Noble Dame
Ματ σε 2 Υφέσεις - Δύσκολες ώρες
Χάρις Αλεξίου - Βυθός
Αρλέτα - Ας ερχόσουν για λίγο
 
Δημήτρης Ζερβουδάκης - Όταν τον δείτε
Κατσιμίχα - Γερνάς και σκοτεινιάζει
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Ο δρόμος σου είσαι εσύ
The Sound - I Can't Escape Myself
 
Νατάσσα Μποφίλιου - Πάμε Ξανά
Τρύπες - Καινούρια ζάλη
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Πόρτο Ρίκο
Χρήστος Αμανατίδης - Μικρέ θα ‘ρθεις
 
Έλλη Πασπαλά - Ο χορός των άστρων
Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Ορυχεία
Σωκράτης Μάλαμας - Νυχτερινό
 
Λιζέττα Καλημέρη - Παραβάτες
Σταύρος Σιόλας, Φωτεινή Βελεσιώτου - Διόδια