Τα πρωινά είσαι λιγότερο καχύποπτος. Όσο περνάει η μέρα κάτι βαραίνει μέσα σου. Τα μεσημέρια οι πρώτοι κόμποι στο λαιμό. Τα απογεύματα μουδιάσματα στ’ άκρα. Όταν νυχτώνει αποποιείσαι όσα έζησες στο φως της ημέρας. Ψάχνεις να βρεις τη λύση του προβλήματος και διαπιστώνεις λίγο πριν τον ύπνο ότι δεν υπήρξε ποτέ ούτε λύση αλλά ούτε και πρόβλημα.
 
***

Δεν είναι καιρός για χρέη και έντοκα δάνεια. Θα ‘ρθει κάποτε η ώρα ν’ αποπληρωθούν όλα στο ακέραιο. Ακόμα και τα όνειρά μας. Ακόμα κι οι αμαρτίες μας…
 
***
 
Έπειτα, κλείνεις τα μάτια και παριστάνεις τον τυφλό. Έχεις δει πολλά, έλεγες. Ντύνεσαι στα τυφλά, ξεκλειδώνεις στα τυφλά, κατεβαίνεις στους δρόμους στα τυφλά και δε σε νοιάζει αν περνάς με κόκκινο ή αν σωριάζεσαι πάνω σε σώματα άλλων. Φτάνει που δεν βλέπεις, συνεχίζοντας ατάραχος μες στην ασφάλεια του μαύρου σου.
 
*** 
 
Ο κόσμος είναι αθώος. Επιλέγει να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο κάθε φορά. Του αρέσει να συγχύζει το βλέμμα, ν’ απασχολεί με γρίφους τη σκέψη. Ανάμεσα απ’ τα χέρια σου λίγη ζεστασιά περιμένει να γίνει χάρισμα μιας κρύας παλάμης.
 
***
 
Να αφήνεις πάντα λίγο χώρο
στον άλλον που βρίσκεται μέσα σου.
 
***
 
Απαγορεύεται. Και προστέθηκε μία ακόμη αποτροπή στη ζωή σου. Άπραγος άλλη μια φορά. Απαγορεύεται λες κι είναι ήδη σα να ‘χεις πεθάνει.
***
 
Είναι επειδή κλείστηκες στον εαυτό σου. Δεν θέλει πολύ. Μια απόφαση, μια κίνηση, ένα βήμα. Στην αρχή μόνος. Μετά ακολουθούν κι άλλοι.
 
***
 
Αν δεν σε σώσει η συντροφιά
το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο…
 
 
[Play list]
 
Dust of time - Waltz by the river
Βούλα Σαββίδη  - Το Μάη λένε πως θα βρέξει
Μάρθα Φριντζήλα - Κλείνει ο τόπος
Tom Baxter - Ugarcane
 
Babybird - Bad old man
Δήμητρα Γαλάνη - Μην πάμε απόψε πουθενά
Φοίβος Δεληβοριάς - Αμφιβολία
Παύλος Παυλίδης - Μόχα

Charlotte Gainsbourg - L’ un part l’ autre reste
Devics - Alone with you
Σταύρος Ξαρχάκος - Τ’ οργανάκι της οδού Φρύνης
Ορφέας Περίδης - Μάϊος
 
Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ροζ γραβάτα
Bombay Bicycle Club - You Already Know
Cheap - Day Return
Benny Goodman - If I had you
 
Simon & Garfunkel - The Sound Of Silence
Lamb - Heaven
Richie Havens - Follow
Sergio Cammariere - Apri la porta
 
***